Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava
Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava: Het nagenieten van de vakantie is nu ook weer begonnen. Met dit heerlijke recept zit je in gedachte alweer in Spanje.
Ingredienten:
- 1 kg aardappelen
- 5 el olijfolie (verdeeld over recept)
- 1 el zacht paprikapoeder
- 4 el gerookt paprikapoeder (verdeeld over recept)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 10 g peterselie
- 1/2 citroen
- 1 el bloem
- 1 el suiker
- 200 g tomatenpuree uit blik
- zout
- aioli om te serveren
Bereiding:
Verwarm de oven op 200°C. Snij de aardappelen in hapklare stukjes en doe ze in een kom. Voeg de helft van de olijfolie toe samen met het zachte paprikapoeder en de helft van het gerookte paprikapoeder. Kruid naar smaak met zout en roer alles om.
Verdeel de aardappelen in een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor ongeveer 20 – 30 min. op 200°C, tot ze krokant en goudbruin zijn. Draai de aardappelen om na 10 – 15 min.
Snij de ui ondertussen in fijne blokjes. Hak de knoflook en peterselie fijn en pers de citroen.
Verwarm de resterende olie in een braadpan op matig vuur. Voeg de uien en look toe en sauteer voor ongeveer 2 – 3 min. Voeg de bloem, het resterende gerookte paprikapoeder en suiker toe en roer goed om. Voeg het citroensap, de tomaten en de peterselie toe. Laat sudderen tot de saus voldoende gereduceerd is en haal de salsa brava van het vuur.
Haal de aardappelen uit de oven. Serveer met de salsa brava en wat aioli indien gewenst.