Christmas Cake Deel 1: Nog 150 dagen en dan is het kerst!!
Ja, je leest het echt goed. Midden in de zomer en toch al met de kerst bezig zijn. Deze Christmas Cake kost aandacht en heel veel liefde. Maar oh zo lekker!!!
De cake is opgebouwd uit meerdere stappen. En de eerste stap kunnen we nu in deze zomerperiode al maken.
We beginnen in de zomer met het gedroogd fruit te wecken met brandy, dan gaan we hem medio oktober, begin november bakken. Hierna voeden met brandy en begin december bekleden en laten rusten.
In plaats van brandy kun je ook je gedroogde fruit en het voeden van de cake gebruik maken van rum, cognac of whisky.
Christmas Cake Deel 1
Voor een goed gevulde Christmas Cake heb je ongeveer 1250 gram gemengd fruit nodig. Dit kan onder andere bestaan uit:
- Rozijnen
- Sultana’s
- Gedroogde Vijgen
- Dadels
- Pruimen
- Amarene kersen
- Abrikozen
- Sinaasappelsnippers
- Bigarreaux
Naast het fruit heb je het volgende nodig:
- 1 kaneelstokje
- 55 ml sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel
- 55 gram fijne kristalsuiker
- 180 ml Brandy
Bereidingswijze:
Al het fruit klein snijden en in een ruime kom doen. Voeg de geraspte sinaasappelschil en het kaneelstokje toe.
De versgeperste sinaasappel met suiker in een steelpannetje doen en op laag vuur de suiker laten oplossen. Laat het niet koken!
De brandy en het sap over het fruit heen gieten, goed mengen en roeren. Nu alles in een weckpot stoppen.
De eerste week, elke dag de weckpot goed schudden en op de kop draaien, eventueel roeren. Daarna wekelijks dit herhalen, totdat we de cake gaan bakken. In het begin zal er nog vocht te zien zijn in de weckpot maar dat wordt steeds minder.