The Juicer
Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken.
Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis van yoghurt, sinaasappelsap, spinazie en blauwe bessen met wat havervlokken. En voor mij? Voor mij is een heerlijk glas verse romige jus d’orange een goed begin van de dag.
Wij maken gebruik van The Juicer, een citruspers met 2 soorten sinaasappelsap. Met een druk op de knop levert de karakteristieke perskegel een geheel andere citrussap; fris en helder of juist zacht en vol met vezels. Dit komt doordat de kegel speciaal ontworpen is om de bittere kern van het sap te scheiden wat dus een zoetere smaak afgeeft.
Ook gebruiken we The Juicer voor heerlijke zomerse cocktails met en zonder alcohol. Voor Agua de Valencia (Alcohol) en de Sangria (Zonder Alcohol) gebruik ik fris en helder sap voor de sinaasappels. Bij de Sangria op basis van granaatappels gebruik ik de vezelrijke functie, hierbij krijg ik een sap vol met vitaminen en antioxidanten.
Recept: Agua de Valencia (Glazen Schenkkan)
Ingrediënten:
- 6 perssinaasappels
- 100 ml gin
- 100 ml wodka
- 1 fles Cava (geen brut)
De Cava, gin en wodka leg ik vooraf koud weg in de koelkast. Hoe kouder het drankje is, hoe lekkerder.
- Pers de sinaasappelen uit tot je 300 ml verse sinaasappelsap hebt.
- Doe dit samen met de wodka, gin en Cava in een grote glazen kan.
- Vaak wil ik er ook bevroren fruit erin serveren, het staat niet alleen leuk maar hierdoor blijft het ook kouder.
Recept: Sangria alcohol vrij (Glazen Schenkkan)
Ingrediënten:
- 500 ml kokend water
- 2 zakjes zwarte thee
- 2 kaneelstokjes
- 100 gram suiker
- 700 ml granaatappelsap (stand vezelrijk)
- 250 ml sinaasappelsap (stand helder en fris)
- 700 ml bruisend water
- Een sinaasappel, citroen, appel en limoen in stukjes gesneden.
- Giet het kokende water over de theezakjes en kaneelstokjes en laat deze 5 minuten trekken.
- Haal na 5 minuten de theezakjes uit het water, en roer de suiker in het water.
- Snijd de appel in kleine blokjes van een halve centimeter. De limoen, citroen en sinaasappel snijd je in kleine schijfjes.
- Meng vervolgens de thee met kaneelstokjes, granaatappelsap, sinaasappelsap en het fruit in een grote kan.
- Zet het sapmengsel minstens 1 uur in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).
- Giet het bruisende water voor het serveren in de kan.
- Serveer de sangria met ijsblokjes.
Iedereen die voor 1 juni a.s. de Juicer koopt krijgt gratis een waardebon t.w.v. 30 euro van de Groentebroer.nl.
Ook jij kan deze heerlijk cocktails maken!