Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas
Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas:
Ingrediënten:
- 900 g Sjalotten
- 600 ml rode port
- Bouillon (groenten/kruiden)
- 6 plakjes bladerdeeg
- Boter om de vormpjes in te vetten
- Geitenkaas
- Balsamico Azijn
- 1 bakblik met 6 taartvormpjes of 6 mini taartvormpjes
Sjalotten schillen en in partjes snijden. Deze met de tijm en port opzetten op een laag vuurtje. Voeg de bouillon toe tot de uitjes onder staan. Kook dit ongeveer in 30 minuten gaar op een laag pitje.
Schep de sjalotten uit de pan en laat het afkoelen, bewaar het kookvocht. Het vocht inkoken tot een dunne siroop.
Bladerdeeg uitsteken zo groot als de vorm van de bakvormpjes en deze inprikken met een vork. Leg de rondjes bladerdeeg op een met bakpapier of bakmat beklede bakplaat en bedek met een vel bakpapier.
Leg er iets zwaars erop, bijvoorbeeld een andere bakplaat, zodat het deeg niet gaat rijzen. Bak het bladerdeeg op 180 °C ongeveer 20 minuten goudbruin gaar. Laat dit nu goed afkoelen.
Vet de bakvormpjes in met boter en leg de uitjes erin, goed aandrukken. Schenk er wat siroop erover.
Leg nu het bladerdeeg op de uitjes en warm de taartjes in ongeveer 15 minuten op 160°C. Haal de taartjes uit de oven en keer de taartjes om op een bord. Besprenkel het met een goede Balsamico azijn en verkruimel de geitenkaas erover, garneer het af met tijmblaadjes.
Tip: Mocht je verse zilveruitjes tegenkomen, kun je dit heel goed gebruiken in plaats van sjalotten.